Scientific Library of Tomsk State University

   E-catalog        

Normal view MARC view

The World’s Challenge (Record no. 403776)

000 -Маркер записи
Контрольное поле постоянной длины 04129nam a22005055i 4500
001 - Контрольный номер
Контрольное поле vtls000546460
005 - Дата корректировки
Контрольное поле 20210922083518.0
007 - Кодируемые данные (физ. описан.)
Контрольное поле постоянной длины cr nn 008mamaa
008 - Кодируемые данные
Контрольное поле постоянной длины 160915s2014 ne | s |||| 0|eng d
020 ## - Индекс ISBN
ISBN 9789401785693
-- 978-94-017-8569-3
024 7# - Прочие стандартные номера
Стандартный номер 10.1007/978-94-017-8569-3
Источник номера doi
035 ## - Системный контрольный номер
Системный контрольный номер to000546460
040 ## - Источник каталогиз.
Служба первич. каталог. Springer
Служба, преобразующая запись Springer
Организация, изменившая запись RU-ToGU
050 #4 - Расстановочный код библ. Конгресса
Классификационный индекс S1-S972
072 #7 - Код предметной/темат. категории
Код предметной/темат. категории TVB
Источник кода bicssc
072 #7 - Код предметной/темат. категории
Код предметной/темат. категории TEC003000
Источник кода bisacsh
082 04 - Индекс Дьюи
Индекс Дьюи 630
Номер издания 23
100 1# - Автор
Автор Guillou, Marion.
Роль лиц author.
9 (RLIN) 454851
245 14 - Заглавие
Заглавие The World’s Challenge
Физический носитель electronic resource
Продолж. заглавия Feeding 9 Billion people /
Ответственность by Marion Guillou, Gérard Matheron.
260 ## - Выходные данные
Место издания Dordrecht :
Издательство Springer Netherlands :
-- Imprint: Springer,
Дата издания 2014.
300 ## - Физическое описание
Объем XV, 226 p. 10 illus., 9 illus. in color.
Иллюстрации/тип воспроизводства online resource.
336 ## - Тип содержимого
Тип содержимого text
Content type code txt
Source rdacontent
337 ## - Средство доступа
Средство доступа computer
Media type code c
Source rdamedia
338 ## - Тип носителя
Тип носителя online resource
Carrier type code cr
Source rdacarrier
505 0# - Примечание о содержании
Содержание Acknowledgements -- Introduction -- 1. Setting the stage -- 2. Eat well, eat better -- 3. Reducing losses and waste at consumption, distribution and processing levels -- 4. Reducing post-harvest losses in developing nations -- 5. Producing other goods -- 6. Managing ecosystem services -- 7. Will there be enough land? -- 8. The need to strive for productive yet ecological agriculture -- 9. Feeding the world starts with fighting poverty -- 10. Towards a global governance of food -- Conclusion -- References -- Glossary.
520 ## - Аннотация
Аннотация Is the world headed toward a major food crisis? After several decades of seeming indifference, public opinion is slowly awakening to the fact that a daunting task lies ahead. If a global population of 9 billion by 2050 is to be fed adequately, more food must be produced, and this in keeping with increasingly stringent standards of quality and with respect for the environment. Not to mention the land that must be set aside for the production of energy resources, industrial goods,  carbon storage and the protection of biodiversity. To meet this challenge, societies must innovate, keep losses and waste in check, and reverse the current trend of excessive and imbalanced calorie intake. At the same time, the world must put an end to hunger and with it, the suffering of some one billion people. Researchers the world over have dedicated their life’s work to finding viable solutions to these key issues on a global scale. In this work, the heads of two leading French agricultural research organisations, INRA  and CIRAD, shed light on the issue in terms that are clear and accessible to the public at large. The reader will find a wealth of information, thought provoking insight and some surprising solutions. The world can avert a crisis, provided it makes a firm commitment to profound change, notably in the consumption and production habits of today’s western societies. Marion Guillou has been the President of the French National Institute for Agricultural Research (INRA) since 2004. A graduate of the École Polytechnique, she is an agricultural engineer and holds a doctorate in Food and Nutrition Sciences. Gérard Matheron has been the President of the French Agricultural Research Centre for International Development (CIRAD) since 2010. He is an agronomist and holds a doctorate in Quantitative Genetics.
650 #0 - Тематические рубрики
Основная рубрика Life Sciences.
9 (RLIN) 295653
650 #0 - Тематические рубрики
Основная рубрика agriculture.
9 (RLIN) 566215
650 #0 - Тематические рубрики
Основная рубрика Sustainable development.
9 (RLIN) 134872
650 #0 - Тематические рубрики
Основная рубрика Social policy.
9 (RLIN) 271495
650 #0 - Тематические рубрики
Основная рубрика Farm economics.
9 (RLIN) 303348
650 14 - Тематические рубрики
Основная рубрика Life Sciences.
9 (RLIN) 295653
650 24 - Тематические рубрики
Основная рубрика Agriculture.
9 (RLIN) 566216
650 24 - Тематические рубрики
Основная рубрика Sustainable Development.
9 (RLIN) 134872
650 24 - Тематические рубрики
Основная рубрика Agricultural Economics.
9 (RLIN) 303349
650 24 - Тематические рубрики
Основная рубрика Social Policy.
9 (RLIN) 271495
700 1# - Другие авторы
Другие авторы Matheron, Gérard.
Роль лиц author.
9 (RLIN) 454852
710 2# - Другие организации
Организация/юрисдикция SpringerLink (Online service)
9 (RLIN) 143950
773 0# - Источник информации
Название источника Springer eBooks
856 40 - Электронный адрес документа
URL <a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-94-017-8569-3">http://dx.doi.org/10.1007/978-94-017-8569-3</a>
912 ## - Coursera for Campus: онлайн курсы для ТГУ
Coursera for Campus: онлайн курсы для ТГУ ZDB-2-SBL
999 ## - Системные контрольные номера (Koha)
biblionumber (Koha) 403776

No items available.