Scientific Library of Tomsk State University

   E-catalog        

Normal view MARC view

The Geography of Beer (Record no. 403710)

000 -Маркер записи
Контрольное поле постоянной длины 04108nam a22005175i 4500
001 - Контрольный номер
Контрольное поле vtls000546386
005 - Дата корректировки
Контрольное поле 20210922083505.0
007 - Кодируемые данные (физ. описан.)
Контрольное поле постоянной длины cr nn 008mamaa
008 - Кодируемые данные
Контрольное поле постоянной длины 160915s2014 ne | s |||| 0|eng d
020 ## - Индекс ISBN
ISBN 9789400777873
-- 978-94-007-7787-3
024 7# - Прочие стандартные номера
Стандартный номер 10.1007/978-94-007-7787-3
Источник номера doi
035 ## - Системный контрольный номер
Системный контрольный номер to000546386
040 ## - Источник каталогиз.
Служба первич. каталог. Springer
Служба, преобразующая запись Springer
Организация, изменившая запись RU-ToGU
050 #4 - Расстановочный код библ. Конгресса
Классификационный индекс HF1021-1027
072 #7 - Код предметной/темат. категории
Код предметной/темат. категории RGCM
Источник кода bicssc
072 #7 - Код предметной/темат. категории
Код предметной/темат. категории SCI030000
Источник кода bisacsh
082 04 - Индекс Дьюи
Индекс Дьюи 330.9
Номер издания 23
245 14 - Заглавие
Заглавие The Geography of Beer
Физический носитель electronic resource
Продолж. заглавия Regions, Environment, and Societies /
Ответственность edited by Mark Patterson, Nancy Hoalst-Pullen.
260 ## - Выходные данные
Место издания Dordrecht :
Издательство Springer Netherlands :
-- Imprint: Springer,
Дата издания 2014.
300 ## - Физическое описание
Объем XIII, 212 p. 64 illus., 61 illus. in color.
Иллюстрации/тип воспроизводства online resource.
336 ## - Тип содержимого
Тип содержимого text
Content type code txt
Source rdacontent
337 ## - Средство доступа
Средство доступа computer
Media type code c
Source rdamedia
338 ## - Тип носителя
Тип носителя online resource
Carrier type code cr
Source rdacarrier
505 0# - Примечание о содержании
Содержание Geographies of Beer -- Section 1: Regions -- The Geography of Beer in Europe from 1000 B.C. to A.D. 1000 -- The Spatial Diffusion of Beer From Its Sumerian Origins to Today -- Mapping Unites States Breweries 1612 to 2011 -- Local to National and Back Again: Beer, Wisconsin & Scale -- The World’s Beer: The Historical Geography of Brewing in Mexico -- Geographic Appellations of Beer -- Section 2: Environment -- The Global Hop: An Agricultural Overview of the Brewer’s Gold -- Sweetwater, Mountain Springs, and Great Lakes: A hydro-geography of beer brands -- A Taste of Place: Environmental Geographies of the Classic Beer Styles -- Sustainability Trends in the Regional Craft Beer Industry. Section 3: Societies -- The Origins and Diaspora of the India Pale Ale -- The Ubiquity of Good Taste: A Spatial Analysis of the Craft Brewing Industry in the United States -- Too big to ale? Globalization and consolidation in the beer industry -- Microbreweries, Place, and Identity in the United States -- Neolocalism and the Branding and Marketing of Place by Canadian Microbreweries -- Offline Brews and Online Views: Exploring the Geography of Beer Tweets.
520 ## - Аннотация
Аннотация From its roots in early civilizations to its modern role in globalization, the role of beer through time and space have influenced the culture, economics, and environments of what society has grown, produced, and consumed. This edited collection examines the various influences, relationships, and developments beer has had from distinctly spatial perspectives. The chapters explore the functions of beer and brewing from unique and sometimes overlapping historical, economic, cultural, environmental and physical viewpoints. Topics from authors – both geographers and non-geographers alike – have examined the influence of beer throughout history, the migration of beer on local to global scales, the dichotomous nature of global production and craft brewing, the neolocalism of craft beers, and the influence local geography has had on beer’s most essential ingredients: water, starch (malt), hops, and yeast. At the core of each chapter remains the integration of spatial perspectives to effectively map the identity, changes, challenges, patterns and locales of the geographies of beer.
650 #0 - Тематические рубрики
Основная рубрика geography.
9 (RLIN) 566247
650 #0 - Тематические рубрики
Основная рубрика Food science.
9 (RLIN) 566222
650 #0 - Тематические рубрики
Основная рубрика Physical geography.
9 (RLIN) 303489
650 #0 - Тематические рубрики
Основная рубрика Regional planning.
9 (RLIN) 566040
650 #0 - Тематические рубрики
Основная рубрика Human Geography.
9 (RLIN) 306911
650 14 - Тематические рубрики
Основная рубрика Geography.
9 (RLIN) 566415
650 24 - Тематические рубрики
Основная рубрика Economic geography.
9 (RLIN) 270857
650 24 - Тематические рубрики
Основная рубрика Physical Geography.
9 (RLIN) 303489
650 24 - Тематические рубрики
Основная рубрика Human Geography.
9 (RLIN) 306911
650 24 - Тематические рубрики
Основная рубрика Regional and Cultural Studies.
9 (RLIN) 306912
650 24 - Тематические рубрики
Основная рубрика Food Science.
9 (RLIN) 566223
700 1# - Другие авторы
Другие авторы Patterson, Mark.
Роль лиц editor.
9 (RLIN) 454712
700 1# - Другие авторы
Другие авторы Hoalst-Pullen, Nancy.
Роль лиц editor.
9 (RLIN) 454713
710 2# - Другие организации
Организация/юрисдикция SpringerLink (Online service)
9 (RLIN) 143950
773 0# - Источник информации
Название источника Springer eBooks
856 40 - Электронный адрес документа
URL <a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-94-007-7787-3">http://dx.doi.org/10.1007/978-94-007-7787-3</a>
912 ## - Coursera for Campus: онлайн курсы для ТГУ
Coursera for Campus: онлайн курсы для ТГУ ZDB-2-EES
999 ## - Системные контрольные номера (Koha)
biblionumber (Koha) 403710

No items available.